Elisa Lindström

Elisa Lindström

Elisa Lindström står utan sitt band på scen i årets första deltävling. Men hon gör det på stadiga ben. Med dansbandsschlagern ”Casanova” antar Elisa ytterligare en tävling i svensk tv – den här gången den tävling hon själv anser vara den största.

Hur känns det efter första genrepet?
– Det känns bra! Man blir verkligen extra laddad av publiken!

Efter att ha repat inför pressen i en vecka är Elisa nöjd med genrepet. Hon beskriver skillnaden mellan pressrep och publikrep som mer avslappnat, att genrep inför publik mer handlar om att släppa loss och ha kul.

 

Var det extra nervöst med publik?
– Jaa, lite såhär extra nervöst är det ju såklart! Men det var jätteroligt!

Elisa slog igenom i Dansbandskampen 2010 med sitt band Elisa’s. Efter det följde Körslaget, och nu antar hon Melodifestivalen.

Jag känner mig som en vinnare

Du har ju ändå tävlingserfarenhet med Körslaget och Dansbandskampen. Hur känns det att vara med i Melodifestivalen? 

– Det känns jättejättekul! Alltså det är ju den största tävlingen av de alla, ler Elisa. Men jag känner mig som en vinnare av att bara vara här. Det är fantastiskt!

 

Din låt är ju både dansband och schlager – är det någon annan genre som du känner att du vill hålla på med?
– Jag har nog alltid varit en allätare, nyfiken och vill göra massa olika saker. Men just nu känns det här väldigt rätt!

 

Hur tänker du inför morgondagen, hur laddar du upp? Har du någon speciell grej som du gör?
– Jag ska försöka sova ordentligt, så att jag får många timmar sömn. Imorgon kommer jag att sjunga upp ordentligt så att jag är varm, gå igenom numret i huvudet…

Är du skrockfull?
– Amen lite! skrattar Elisa.

Har du någon sådan grej som du brukar göra?
– Hmm… Nä, men det mentala är väldigt viktigt! Andas ordentligt precis innan man börjar sjunga är jätteviktigt. Det klarar jag mig inte utan!

Är det något nummer som du, nu när du sett och hört alla nummer, som du känner att ”det här skulle jag vilja hoppa in och vara med i”?

– Jag fick riktig feeling nu när Alvaro (Estrella) körde sin låt! Man blir riktigt danssugen! Så den skulle jag vilja hoppa in i! Stå i bakgrunden och bara dansa loss!

En glad och nöjd Elisa efter kvällens genrep. Imorgon får vi se hur det går för startnummer fyra i Melodifestivalens första deltävling.