yohiopaparizoualvaro

YOHIO, Helena Paparizou & Alvaro Estrella

Ikväll var det genrep i Malmö Arena inför en riktig publik. Poplight har tillsammans med Svenska Spel och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden gjort en publikundersökning där vi kollade vilka som var publikens favoriter under kvällen.

Undersökningen gick till på följande vis: efter genrepet fanns utsända från Poplight, Svenska Spel och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden på plats i foajén. Slumpmässiga stickprovskontroller utfördes på publiken och de som svarade var både vuxna och barn som fick endast välja en favorit var. All data räknades in via en smartphone-app utvecklad av Svenska Spel som endast de utsända har tillgång till.

Under genrepet lottades ett fingererat resultat där YOHIO, Elisa Lindström, Alvaro Estrella, Ellen Benediktson och Helena Paparizou gick till andra omgången och fick höras i snabbreprisen en extra gång. Dessutom lottades Elisa Lindström ut som första finalist och Alvaro Estrella som andra finalist och fick således sjunga bidraget en extra gång. Detta kan ha påverkat resultatet.

Så tyckte publiken

(antal personer inom parantes)

  1. Alvaro Estrella – 25% (210)
  2. YOHIO – 17% (140)
  3. Helena Paparizou – 15% (126)
  4. Ellen Benediktson – 12% (98)
  5. Mahan Moin – 10% (86)
  6. Linus Svenning – 10% (83)
  7. Elisa Lindström – 10% (80)
  8. Sylvester Schlegel – 2% (16)

Totalt: 100% (839)

Undersökningen gjordes av Poplight, Svenska Spel och Melodifestivalklubben/OGAE Sweden på genrepspubliken i Malmö Arena den 31/1.