Mellowebbens Clara Henry

Mellowebbens Clara Henry
(c) Mattz Birath, Poplight

En av de stora snackisarna från fredagens genrep var när Melodifestivalens webbprogramledare Clara Henry skulle spela in ett inslag som sedan ska bandas inför ikväll. Detta fick flera ur genreps-publiken att reagera när hon fick göra omtagningar efter omtagningar och flera felsägningar. Poplight fick lite kommentarer från tävlingsproducenten Christer Björkman om strulet.

Gårdagens genrep gick långt ifrån felfritt. Trots detta är Christer Björkman inte ett dugg orolig inför imorgon när Poplight träffade honom efter genrepet på fredagen.

– Det roliga var att alla grejer fungerade, alltså allt de som det gjorde funkade. Humorn funkade, [programledarna] funkade. Det tog lite tid, vi var 16 minuter över tid. Nu ska vi bara tajta till det och få upp tempot.

När sedan Clara Henry skulle banda in ett inslag blev det stora teknikproblem och det var flera omtagningar som fick göras innan de kunde fortsätta med programmet.

– Vi filmar det och så klipper vi det imorgon, så det kommer inte vara imorgon. […] Hon står och säger en massa punchlines så är de hårt redigerade och klippta och så flyttar hon sig runt i rutan och säger bara korta kommentarer. Det hon gjorde där kommer bara klippas till en minut. Det var därför hon gick runt och flyttade på sig.

– Vi klipper det imorgon, så blir det en live-ingång, så Nour lämnar över till henne och säger ”Clara, vad händer i ditt eftersnack?”, sedan börjar det och är jättesnabbt. Sedan går hon ut live igen.

Christer Björkman

Christer Björkman
(c) Mattz Birath, Poplight

”Vi kommer aldrig mer behöva göra det här på fredagar igen.”

Det blev mycket omtagningar och tysta minuter i arenan under inspelningen av segmentet, men efter en stund insåg Christer och produktionen något som kommer underlätta genrepen framöver.

– Precis när vi började filma insåg vi att det var publik i den bilden hon hade, och publiken blir en helt annan imorgon mellan tagningarna.  Så därför var vi tvugna att hitta en ny kamera och fick ta en högre bild så vi fick se till att hon kom in i bilden.

– Detta betyder ju också att vi aldrig mer behöver göra detta på fredagskvällar i och med att vi inte har någon publik i bilden.