Alvaro Estrella

Alvaro Estrella

Alvaro Estrella är definitivt ingen nykomling i den här branschen. I Melodifestivalen har vi sett honom bakom bland annat Caroline Wennergren, Danny Saucedo och Amy Diamond, och i Eurovision Song Contest har han stöttat både Eric Saade och Azerbajdzjans Farid Mammadov. I år är det dags för honom att lämna platsen bredvid artisterna och själv ta steget in i frontljuset. Poplight passade självklart på att ta pulsen på Estrella.

Trots att Alvaro Estrella är ett okänt namn för många runt om i Sverige är han ingen nykomling. Förutom diverse Melodifestivaler som både dansare och körsångare, och ett par Eurovision Song Contests, har han bland annat synts på turnéer med Eric Saade, Darin och Ola. Om det är någon som har koll på hur hjärtat på unga flickor ska fångas så lär det vara Alvaro Estrella. I år lämnar han dock scenens bakljus och kliver själv fram som artist i Melodifestivalens första deltävling.

 
Standardfrågan: Hur känns det?

– Det känns bra! Det är mycket som irrar runt, men man försöker att hitta fokus. Jag är lugn, men samtidigt lite nervös. Haha, det är lite flummigt. Men det är där i mellan!

Bidraget ”Bedroom” är skrivet av Jakke Erixson, Jon Bordon, Kristofer Östergren och Loren Francis.

Berätta om din låt! Varför blev det just den?
– Jag tycker att det är en låt som man inte hört så mycket i Melodifestivalsammanhang! Det är en bra poplåt, flörtig, upptempo, glad, man får lust att dansa! Under de åren som jag jobbat bakom artister så har jag inte hört så mycket av just sådan här pop! Det har varit pop blandat med dance eller syntar… Men det här är liksom mer upptempo, organisk pop. Som jag tycker är bra popmusik!

Under veckan som gått har många rynkat på näsan åt ”Bedroom”s text – en låt som handlar om ett one night stand där kläderna ryker under färden in genom huset, och att de aldrig hinner fram till sovrummet. Alvaro Estrella ser den snarare som flörtig och kaxig.

– Det som fastnade för mig var hela den här kaxiga, flörtiga texten och låten. Det bara sa klick! Så jag testade att sjunga den, skickade in den… och nu sitter jag här!

 

Det sa bara klick!

Hur känns det att ställa upp som artist efter så många år? Du har ju ändå väldigt mycket erfarenhet.
– Ja, jag har ju varit här några gånger och så har jag ju stått bakom några artister. Och det känns sjukt roligt! Samtidigt lite skrämmande. Men det är nog bara naturligt; jag har ju aldrig stått i den här situationen. Så det känns extremt roligt, jag vill bara köra nu! För nu har jag laddat så pass länge och jag har försökt att göra det här i fjorton år, så man vill bara komma igång!

 

Men känns det som en styrka att du ändå har varit med i sammanhanget förut och att du känner många människor här, och du vet hur det fungerar…?

– Det är lite så! Jag känner de flesta som jobbar här bakom, bakom kameran och bakom scenen och roddarna… Så det är roligt, man kommer tillbaka hem till den här familjen.

Jag är lite blyg av mig…

Det har aldrig känts skräckinjagande då?
– Lite! Lite känns det… Typ när man måste sjunga i olika intervjuer! Jag är lite blyg av mig…

Om Alvaro Estrella är blyg i intervjuer så är han det definitivt inte på scen. På lördag är det upp till bevis för honom om han lyckas charma svenska folket med sin ”Bedroom”.