Årets första välkomstfest ägde traditionsenligt rum i Malmö Rådhus. Artister, låtskrivare, skivbolagsrepresentanter, journalister med flera minglade, Malmös borgmästare höll tal och Malmö stad bjöd på en fantastisk buffé. Här kan ni läsa mer och se bilder från välkomstfesten.

Rådhuset i Malmö stod traditionsenligt värd för årets första välkomstfest. I de anrika lokalerna hälsades vi välkomna av stiliga män i 1500-talskläder, för att följa den röda mattan upp till festvåningen. Väl på plats höll Malmö Stads borgmästare ett välkomsttal medan festbesökarna droppade in en efter en. Hungriga festdeltagare högg in på den generösa buffén som bland annat bestod av lax, kycklingspett och tomatsallad med mozarella. Den stora favoriten i alla åldrar var dock helt klart efterrätten – en chokladfontän med spett av banan, physalis, marshmallows och jordgubbar.

Bland festbesökarna hittade vi deltävlingens alla artister – Mahan Moin i en supersnygg svart, högslitsad paljettklänning, Elisa Lindström i en röd festblåsa och YOHIO i nitad keps för att nämna delar av kreationerna som bars – som så väl låtskrivare och skivbolagsfolk. Två fjärdedelar Timoteij dök upp redan under dagens repetitioner och ville självklart inte missa festen (eller chokladfontänen), Andreas Johnson är inte bara gedigen Melodifestivalveteran utan minglade i år som upphovsman till YOHIOs bidrag, körveteranen Therese Lööf (som tävlade själv i Melodifestivalen 1992) syntes i samtal under hela kvällen och även sångcoachen, tillika före detta Crosstalk-medlemmen, Daniel Zaggner-Borch (som i år sångcoachar bland annat Elisa, Alvaro Estrella och Janet Leon) minglade på festen.

Mahan Moin berättade att hon kände sig glad efter dagens repetitioner, och när hon får lovord om framträdandet poängterar hon att det bara var dag ett och att det finns mycket att slipa på. I en annan del av rummet minglade Elena Paparizou, som är uppassad av ett team från både Sverige och Grekland. Den forna Eurovision-vinnaren var glad men höll sig till skillnad från många andra artister sig lite undan, hon såg ganska trött ut och hon poängterade tll sina skivbolagsrepresentanter att hon måste hem och spara rösten.

När klockan närmade sig elva hade nästan alla artister lämnat festen, förmodligen för att gå hem och vila rösterna alternativt hänga på Köttbaren där Sylvester Schlegel vände plattor, och vi kan helt enkelt konstatera att det blev en supertrevlig kväll i Malmö.

Bildgalleri

(Foto: Mattz Birath, Poplight)