Idag fortsätter repetitionerna i Malmö Arena inför lördag, då det är dags för den första deltävlingen av Melodifestivalen 2014. Idag ska alla artister repa en gång till och idag repar de fullt ut med scenkläder, smink och effekter. På Poplight kan ni följa alla fredagens repetitioner.

Idag ska alla åtta bidrag som tävlar i Melodifestivalen på lördag repetera för andra gången på scen. Repetitionerna varar i cirka 30 minuter per artist och det mesta som ska repeteras in är kameravinklar och allt för att få till det tekniska i deras uppträdanden. Varje artist hinner sjunga igenom sitt bidrag ungefär tre-fyra gånger på scen.

Detta är det andra av fyra repetitionstillfällen som artisterna får på scen. Igår fick artisterna repa i totalt 35 minuter var och nu ska de repa en gång till inför ett publikt genrep på kvällen och ett genrep imorgon på eftermiddagen.

På plats i Malmö från Poplight är Mika Gredegård, Ludvig Alfredsson och fotograf Mattz Birath. Vi kommer att under dagen rapportera direkt från repetitionerna och allting som sker under repetitionerna kommer ni att kunna läsa nedan.

PS! Glöm inte att följa oss på twitter för de allra senaste uppdateringarna.

Repetitionsschemat för torsdagen

13:05 – YOHIO (”To the end”)
13:35 – Mahan Moin (”Aleo”)
14:05 – Linus Svenning (”Bröder”)
14:35 – Elisa Lindström (”Casanova”)

(kl. 15:00 – 15:20 – Kaffepaus)

15:25 – Alvaro Estrella (”Bedroom”)
15:55 – Ellen Benediktson (”Songbird”)
16:25 – Sylvester Schlegel (”Bygdens son”)
16:55 – Helena Paparizou (”Survivor”)

Start kl 13:00.

1. YOHIO – ”To the end”

Yohio håller inne väldigt mycket på sina två genomsjungningar, hoppas jag. Det låter ganska surt, men jag måste erkänna att scenkläderna och stylingen ger numret ett ordentligt lyft. Det är lite vad man ska förvänta sig av Yohio på scenen, även om det låter lite Ulrik Munther.

Yohio bör inte ha några problem att ta sig vidare till final på lördag – men det finns givetvis en risk att största delen av Yohios fans redan har tröttnat…

2. Mahan Moin – ”Aleo”

Ska det bli någon som skräller på lördag så är väl Mahan Moin den som troligtvis kommer att vara den. Det är dansant, glatt, medryckande och det känns som att Mahan kommer gå igenom TV-rutan ordentligt. Koreografin sitter och nu får vi se alla artister repa med scenkläder och komplett ljussättning och det ser betydligt bättre ut än vad det gjorde igår.

Det här kommer nog bli ett av de mest svårtippade bidragen på lördag.

3. Linus Svenning – ”Bröder”

Jag finner liksom inga ord över det här. Riktigt starkt och han sjunger helt fantastiskt. Om det inte är någon som berörs av det här på lördag, ja då vet jag inte vad…

I första genomgången blev det lite problem och de fick bryta mitt i första versen av tekniska problem. När han sedan kör andra gången så sätter han de flesta kameravinklarna och han försvinner i ljuset efter första refrängen. Slutbilderna behövdes slipas på när de inte får med vissa bildskärmar…

I den andra genomgången fick de till slutbilderna lite bättre, men det är bara en liten grej kvar som jag hoppas de fixar tills den sista genomgången. I den sista genomgången kändes allt mycket bättre. Det kommer nog se bra ut tills på lördag.

Elisa Lindström

4. Elisa Lindström – ”Casanova”

Jag har ju liksom svårt för den här typen av gammalschlager. Nu får vi ju se artisterna repa med scenkläderna och nu har hon på sig nån slags svartvit klädesplagg som är lika kort som Jessica Anderssons ”Kalla Nätter”-klänning… alltså nästan ingen alls. Det lär nog tillkomma lite detaljer på den, annars kommer det bli de mest omtalade scenkläderna på lördag.

I första genomsjungningen har hon håret uppsatt i hästsvans och till den andra genomsjungningen släpper hon ut håret för att få fart på fläkten.

5. Alvaro Estrella – ”Bedroom”

Alvaro har på sig kostym med en vit skjorta uppknäppt hela vägen upp. Nu sitter det mesta med ljuset och hela koreografin redan vid den första genomgången. Hann inte titta särskilt mycket på skärmarna men det såg ut som att Alvaro satte de flesta kameror. I går var det lite problem med att tajma in glaskuben som Alvaro hoppar upp på i slutet.

I den andra gången märker jag att Alvaro’s trummis inte vet hur han ska trumma. Nu känns Alvaro’s nummer helt platt efter det.

6. Ellen Benediktson – ”Songbird”

Ellen kör sitt nummer ute på satellitscenen precis som hon brukar göra. Det är en väldigt röstkrävande låt och jag får smått ångest över hösten när vi kommer få se Idol-auditions från sökande som slaktar denna inför juryn.

Den är ju vacker, finstämd och allt vad det är, men alltså… det händer fortfarande liksom inte så mycket. Det ska bli väldigt intressant att se genrepet ikväll för att se hur publiken kommer att reagera till denna.

7. Sylvester Schlegel – ”Bygdens son”

Kvällens första och enda liveinstrument ser vi Sylvesters nummer. Enligt reglerna är det tillåtet med ett liveinstrument på scen och Sylvester står på scen i sin röd-mörkblåa kavaj och plinkar på gitarren.

Nu känns det som att Sylvester verkligen har kul på scen. Det svängde lite mer än igår, men jag tror fortfarande att han kommer få det ganska svårt imorgon. Det är väldigt tuff konkurrens, men det är absolut inte helt omöjligt att han tar sig till andra omgången. Final? Njae… Jag tycker fortfarande att han borde ställt upp med ”Dåligt på ett bättre sätt”.

8. Helena Paparizou – ”Survivor”

Här kommer hela presskårens stora favorit inför lördag… jag har alltid tyckt den varit helt okej, men nu börjar den växa mer och mer när jag får se hela numret i sin helhet. Helena har på sig helsvart klänning som jag tycker är riktigt snygg. Det här börjar bli bättre för mig nu.

Hon sätter kamerorna och nu börjar jag faktiskt gilla detta. Det känns väldigt pampigt och allt det där, men jag är fortfarande inte 100% övertygad. Jag är övertygad dock om att det kommer gå bra för Paparizou – men något i mig hoppas att hon inte vinner hela kalaset.