Anders Jansson

Anders Jansson
(c) Mattz Birath, Poplight

Imorgon är det dags för den första deltävlingen av Melodifestivalen 2014 och i år leds programmet som bekant av Anders Jansson och Nour El Refai. Poplight fick en kort pratstund med den ena hälften av programledarna, som fortfarande inte känner någon nervositet men var på ett väldigt skojfriskt humör.

I flera intervjuer har Anders Jansson sagt att han inte varit det minsta nervös och när Poplight möter honom är han fortfarande väldigt avslappnad. Det har precis varit presskonferens i Malmö Arena där intervjuköerna har ringlat sig långa av journalister för att få kommentarer från programledarna.

Hur många intervjuer har du gjort nu egentligen?

– Det är svårt att svara på egentligen. 50-100 ungefär, men det beror på vad som räknas som en intervju, skrattar Anders.

– Det är vad det är, det är Sveriges största TV-program och det är många som bryr sig och som skriver om det, så det här är ju en del av vårt jobb.

”Hur känns det?” är den gamla idrottsklyschan och den är alltid kul att höra.

Trots den mängd av journalister och intervjuer som Anders har fått ge den senaste perioden så tycker han att de flesta journalister inte ställer samma frågor, utan att det mest beror på hur Anders själv svarar.

– Jag svarar som jag känner… men sen mår man ju dåligt när man hör sig själv, så jag försöker variera mig i mina svar. ”Hur känns det” är ju den gamla idrottsklyschan och den är ju alltid kul att höra.

Hur känns det då?

– Det känns förjävligt, skrattar Anders.

– Vi ska ha genrep ikväll och det kommer vara jättemycket folk här inne. Det är första gången vi sätter ihop hela programmet och man får en känsla av längden och när ens grejer ligger, så det ska faktiskt bli väldigt kul.

En sista fråga – alla artister som tävlar har valt ut en låt som de ska gå ut med till på catwalken precis innan deras framträdande. Vilken låt hade du valt om du hade tävlat?

– ”Young Americans” av David Bowie. Jag vet inte varför, det var det enda jag kom på just nu. Men den jag inte hade tagit är ”Walking on Sunshine” med Katrina & The Waves.