Ellen Benediktson

Ellen Benediktson

Ellen Benediktson har inte ens tagit studenten än, men det här blir andra gången hon ställer sig på scenen i Malmö Arena. I våras, när det vankades Eurovision, var hon stand-in för Frankrikes bidrag under produktionsrepen. I höstas fick hon ett samtal från Christer Björkman med ett förslag på en låt. Låten passade som handen i handsken, och på lördag ställer hon sig för andra gången på scen i Malmö Arena – den här gången med bidraget ”Songbird”.

Det är en glad och sprallig Ellen Benediktson vi möter under presskonferensen i Malmö Arena. Trots att det här är hennes Melodifestivaldebut, så är det inte första gången som hon befinner sig i Malmö Arena.

Du har ju redan stått på den här scenen en gång, och då var det ju läge för Eurovision. Hur känns det att vara tillbaka och att få vara med på riktigt den här gången?
– Det känns jättehäftigt! Verkligen! Jag blev välkomnad tillbaka igår, haha, skrattar hon.

Ellen Benediktson går just nu sista året på ett musikgymnasium i Malmö, så hon har inte behövt resa långväga för Melodifestivalen.

–  Så det känns som hemma, helt och hållet!

– Nä, men det ger ju en viss säkerhet, absolut. Att man är i sin egen stad och kan åka hem om man känner för det, haha.

Stort stöd från hemmapubliken kanske?
– Jaa, men det är ju också skönt! Att man har familjen i publiken!

Du är ju ändå debutant, vad har du haft för förväntningar innan på Melodifestivalen? Är det som du förväntat dig?

– Både och! Det är ju lite… Jag tänker själv när jag var liten och var fan av olika band och artister sådär… Och då kändes ju artisterna så jäkla… de var ju inte människor, de var stjärnor! Och det inser man ju nu när man är lite äldre, att så är det inte, skrattar hon.

Det är bara torsdag och det är strax dags för Ellen Benediktson att göra sitt första scenrep, men redan nu har hon omfamnat Melodifestivalbubblan. Hon konstaterar med ett stort leende att hon njuter av varje sekund.

Nu ska du alldeles strax upp på scen och testa numret för första gången, hur känns det?
– Det känns jättespännande! Verkligen! Att få göra det på riktigt… jag har ju bara torrepat igår. Jag har ju faktiskt min egen scen, avslöjar hon.

– Jag är den enda som står på pucken!

Om du skulle beskriva ditt nummer med ett ord, vad skulle du säga då?

– Oj… det är väldigt mycket jag! Det var inte ett ord! Men… Jag! Det är jag!

På lördag är det upp till bevis för 18-åriga Ellen Benediktson och Songbird, skriven av Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson och Tobias Lundgren.