Emma Marrone

Emma Marrone
(c) emmamarrone.net

I år väljer Italien att bortse från att utse sin representant genom deras årliga Sanremo-festival och har redan bestämt att 29-åriga Emma Marrone ska representera Italien i Eurovision Song Contest 2014. Kort efter att detta offentliggjordes presenterades även hennes bidrag som hon ska tävla med, ”La mia città”.

Emma vann förra årets Sanremo-festival och i maj representerar hon Italien i Eurovision Song Contest 2014 med ”La mia città”. Emma är en italiensk pop/rock-sångerska och i mars 2010 vann hon det italienska TV-programmet ”Amici di Maria De Filippi” och skrev ett kontrakt med Universal Music.

Hittills har Emma släppt tre album, en EP, 15 singlar och har för sina skivor och singlar mottagit två dubbelplatina, 12 platina-skivor och två guldskivor i Italien.

Italien är direktkvalificerade till finalen av Eurovision Song Contest 2014 då Italien ingår i de så kallade ”Big 5″. Italien behöver alltså inte kvala in genom semifinaler.

Så här låter Italiens bidrag i Eurovision:

Vad tror du om Italiens bidrag till Eurovision? Kommentera nedan!