Efter fyrahundratrettiosju försök i Melodifestivalen så är det alltså i år som det ska hända. I år är året då Alcazar vinner Melodifestivalen. I alla fall om man ska tro några av de stora spelbolagen. Både Svenska Spel och Unibet chocksänkte i veckan trions odds.Ingen skulle bli gladare än jag om detta skulle ske. Okej, jag vill helst av allt glömma magplasket ”Headlines” men jag håller ”Stay the Night” som ett av det bästa, om inte DET  bästa Melodifestivalbidraget genom alla tider. Så visst vore det roligt om de äntligen fick sin Sångfågel och chansen att representera Sverige med nån catchy discoboogie i Köpenhamn.

 

(Klicka på bilden för att få den större)

Den 24 januari såg oddsen ut så här hos tre spelbolag. Ett spel på Alcazar hos Svenska Spel ger i nuläget endast 2,5 gånger pengarna medan ett spel på Sanna Nielsen ger 5,5 gånger pengarna.   Värt att notera är de blygsamma oddsen på YOHIO. Att han inte fick den intternationella juryn på fall under fjolåret har verkligen påverkat spelbolagen och väljer att sätta oddsen lite högre. Men man ska komma ihåg att detta är innan någon ens har hört bidragen. Mycket kan hända.  Men enligt spelbolagen är det alltså Sanna Nielsen som är Alcazars främsta utmanare.

Intressant nog är inte Alcazar favoriter till att vinna detävlingen de deltar i. De deltar i den fjärde delfinalen som går av staplen i Örnsköldsvik och där är en av förra årets genombrottspojkar favorit. Anton Ewald avslutar deltävlingarna i Melodifestivalen 2014 med låten ”Natural” och enligt spelbolagen kommer han att vinna deltävlingen.

 

(Klicka på bilden för att få den större)


Vill ni veta hur finalfältet kommer att se ut? Lugn, bara lugn! Spelbolagen har räknat ut det också.

Om man skall tro Unibet så kommer finalfältet se ut enligt följande:

 1. Yohio
 2. Elena Paparizou
 3. J.E.M
 4. Sanna Nielsen
 5. Oscar Zia
 6. Outrigger
 7. Alcazar
 8. Anton Ewald
 9. Dr Alban Feat Jessica Folcker (Andra Chansen)
 10. Janet Leon (Andra Chansen)

Och så här skulle det se ut enligt betsson:

 1. Yohio
 2. Elena Paparizou
 3. Sanna Nielsen
 4. Panetoz
 5. Oscar Zia
 6. Dr Alban Feat Jessica Folcker
 7. Alcazar
 8. Anton Ewald
 9. Janet Leon (Andra Chansen)
 10. Linus Svenning (Andra Chansen)

Det vore ju ingen Melodifestival om det inte var någon skräll gömd bland deltävlingarna. De som på pappret ser ut att få det tuffast är dessa:

(Klicka för att få större bild)

Jag tror faktiskt att den talangfulla Ellinor Holmér kan överraska. Och hemma hos mig har Sylvester Schlegels singel ”Dålig på ett bättre sätt” gått varm på Spotify så jag har ändå nån slags hög förväntan på hans bidrag ”Bygdens son”. Men  nu är det ju mitt smak och tycke (tyvärr…)  som bestämmer vem som ska gå vidare och vinna. Och föga oväntat, inte heller spelbolagen heller.
Så let the games begin och may the odds be ever in your favour!