(c) RTSH

(c) RTSH

Hersi Matmuja stod som segrare med bidraget ”Zemërimi i një nate” (En natts ilska) i den 52a upplagan av ”Festivali i Këngës” och får därmed representera Albanien i Eurovision Song Contest 2014.

”Festivali i Kënges” är, kort och gott, Albaniens motsvarighet till svenska Melodifestivalen. Denna tävling har ägt rum årligen sedan 1962 och har sedan 1989 hållits i Kongresspalatset i Tirana, men det var inte först förrän 2004 som Albanien ställde upp i Eurovision Song Contest.

I årets upplaga tävlade 16 artister och bidrag med sina egna låtar, framförda live av dem själva och en orkester. En jurygrupp bestående av sju musikproffs fick sedan tillsammans utse vinnaren som blev Hersi Matmuja med bidraget ”Zemërimi i një nate” (En natts ilska) och Hersi ska därmed representera Albanien i Eurovision Song Contest 2014.

 

Vad tror du om Albaniens bidrag och deras chanser i Eurovision? Kommentera nedan!