I lördags kl 11:15 på förmiddagen påbörjade Ukraina sin nationella uttagning och senare stod det klart att Maria Yaremchuk ska representera landet i Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn med låten ”Tick-Tock”.Under TV-programmet tävlade 20 artister om att representera landet i Eurovision. Flera av de tävlande kommer från lokala TV-program, som X-Factor och The Voice. Dessutom var det flera svenska låtskrivare med i tävlingen, bland annat Alexander Bard och Andreas Öhrn, som låg bakom bidraget ”Courageous”.

Röstningen delades upp 50/50 med tittarröster och juryröster, där Maria Yaremchuk vann i båda delarna och får representera Ukraina i Köpenhamn nästa år. I och med detta är ”Tick-Tock” det första bidraget som är klart för Eurovision Song Contest 2014. Nästa land som blir klart är Albanien som väljer sitt den 28 december.

Vad tycker du om valet? Kommentera nedan.