YLE släppte i veckan små snuttar med nästa års låtar i deras uttagning till Eurovision Song Contest. 12 låtar gör upp om vem som skall representera de blå-vita finska färgerna nästa år!

Enligt YLE märks en Krista-effekt så vi kan kanske förvänta oss en färgsprakande och glad låt till ifrån Finland nästa år. Det hade ju varit kul. Annars är ju vårt östra grannland mest kända för att gå sin egen väg i ESC och gärna satsa på allt annat än säkra kort. Ibland har man legat några år före sin tid, andra år har man ställt upp med något som känns gammaldags. Men underhållande och spännande det är vad Finland alltid lyckas komma med oavsett om det sedan blir ännu en sistaplats eller en top 10.

Vi får väl hoppas på fler överaskningar ifrån Finland och en kanonlåt så att de kan fira sin andra vinst snart! Läs mer på YLEs hemsida http://svenska.yle.fi/eurovision

Skrivet av: Leelene Karlsson