DSC02022Favorittippad av många och hyllad av sina fans. Samtidigt sågad av såväl jury som kritiker. Kevin Walker har rört upp känslor i Idol 2013, men när säsongen sammanfattas står han trots allt som vinnare. När Poplight träffar honom efteråt är han lycklig och nöjd med sin insats.
– Jag har aldrig stått på en scen innan Idol och nu står jag här, det är fantastiskt! säger Kevin Walker.

Vinnaren av Idol 2013 heter Kevin Walker. Den fotbollsspelande artisten vann i finalen över Elin Bergman, en vinst som inkluderar ett skivkontrakt samt äran att få släppa vinnarlåten ”Belong”. Efter sändningens slut är Kevin omtumlad och chockad men fortfarande förhållandevis lugn.

– Jag kan luta mig tillbaka och se vad jag har åstadkommit. Som ni vet har jag flugit upp och ner Stockholm-Sundsvall under hela året, men jag har bara njutit. Jag har aldrig stått på en scen innan Idol och nu står jag här, det är fantastiskt, säger Kevin Walker.

Tiden i Idol har varit turbulent för Kevin, kritiserad både av juryn och av en argsint opinion i kombination med ett evigt pendlande har tärt på krafterna. När Kevin tänker tillbaka på tiden är det ett tema som är ständigt återkommande.

– Under tiden i Idol har min familj varit mina pelare när det har blåst snålt, det är ingenting man kan ta för givet, min familj och min flickvän har verkligen betytt allt för mig, det är helt otroligt. Det har varit en fantastiskt resa, men när jag träffade min mamma efter kvalveckan och såg hur glad hon var, det var mitt största ögonblick under hela idolresan. Efter det gick allt så mycket bättre.

Vinnarlåten, som nu kommer att ges ut på skiva av Kevin, är ofta en given listetta månaderna efter att Idol avgjorts. Kevin uttryckte tidigare under veckan tvivel angående om låten passade i hans artisteri, men efter segern rådde inga tvivel:

– Jag tycker verkligen om låten, ”Belong”. Den är verkligen skön, det stämmer att tidigare under veckan hade jag mina tvivel men nu efter att ha framfört den live gillar jag den verkligen!

Under programmet fick både Kevin och Elin chansen att sjunga tillsammans med Robbie Williams. Kevin var märkbart tagen under framträdandet och efteråt berättar han lite om känslorna på scenen.

– Jag stod ju bredvid Robbie Williams, klart att jag njöt! Det var någonting helt sjukt, det var ett stort privilegium. Jag kände mig nervös i början men sen växte man in i det och det blir roligare för varje sekund som gick. Han är världens största entertainer, vilken person! Efteråt pratade vi lite fotboll och han kommenterade även min irländska accent. Det var magiskt!

Nu kommer Kevin att släppa loss efter att tävlingen är över och under kvällen blir det firande. I första hand kommer dock fansen och familjen.

– Nu ska jag bara vara här ett tag, träffa alla fans och prata med er. Sedan vill jag förstås träffa familj och vänner. Efter det blir det fest, jag får se hur länge den håller på. Det kommer att bli en lång natt!

Avslutningsvis har Kevin några ord till alla de tittare som har supportat honom under hela vägen fram till finalen.

– Tack för allt! Det är ni som har gjort att jag står här idag. Jag vet inte vad mer jag ska säga, det har varit en berg -och dalbana och någonstans har ni hjälpt mig ända hit. Jag är evigt tacksam.