Förhandsfavoriten höll för trycket. Malta vann årets Junior Eurovision och tog därmed sin första guldmedalj i detta sammanhang.

Under lördagskvällen avgjordes 2013 års Junior Eurovision Song Contest i Ukrainas huvudstad Kiev. Efter en rafflande omröstning stod det till sist klart att på förhand segertippade Malta med 130 poäng vann årets omgång av lilla ESC. 11-åriga Gaia Cauchi med balladen The Start såg till att det lilla landet fick sitt första guld i Junior ESC.

Tvåa blev värdlandet Ukraina och Vityssland kom på en tredje plats.

För Sveriges del blev det en placering på den undre halvan av resultatlistan. Av de tävlande tolv länderna hamnade Elias Elffors Elfström på en 9:e plats med sin Det är dit vi ska.

Var Junior Eurovision 2014 kommer äga rum är ännu inte klart. Till skillnad mot stora ESC är det inte en regel att vinnarlandet arrangerar tävlingen året efter, så det återstår att se om det blir Malta eller om något annat land får uppdraget.

Skrivet av: Simon Andersson.