(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Juryns stora favorit drog det korta strået mot fansens favorit. Så kan man sammanfatta semifinalen i Idol 2013 när Erik Rapp försvann, en hårsmån från finalen. Men trots uttåget ur tävlingen verkar Erik tillfreds med resultatet, och vissa moment i programmet kommer han inte att sakna. – Det känns skönt att ha lämnat det här tävlingsmomentet, säger Erik till Poplight.

Det är en samlad Erik Rapp som Poplight möter efter att han fått lämna Idol efter kvällens semifinal. Men trots sortin misströstar inte den unge killen på Dalarna utan han ser istället de positiva sidorna över att resan har tagit slut.

– I ärlighetens namn känns det just nu ganska blandat. Det känns väldigt konstigt att någonting som har tagit upp en så stor del av ens liv så länge plötsligt får ett abrupt slut. Samtidigt känns det skönt att ha lämnat det här tävlingsmomentet, säger Erik och utvecklar sitt resonemang.
Det är man tänker på i första hand och jag vet att alla vi tre som är kvar  främst fokuserar på att prestera på topp snarare än att vinna tävlingen. Därför har det känts konstigt att någon ska åka ut varje vecka och att det ska bero någon märklig anledning, det handlar inte om att någon är bäst utan om att vi alla är olika som personer och artister.

När Erik ser tillbaka på sin tid i Idol har han mycket att vara stolt över. Juryn  har varit lyriskt inställd vecka ut och vecka in och tittarna har alltsom oftast varit inne på samma linje och röstat vidare honom. Erik själv ser hela resan som något att vara stolt över.

– Jag känner mig så enormt stolt över hela min tid i Idol eftersom jag har utvecklats så mycket på alla möjliga plan, personligt, musikaliskt, sceniskt och artistiskt. Jag är glad över att jag gjorde det här eftersom jag har lärt mig så sjukt mycket.

Eriks största fan går idag att återfinna i Idoljuryn, nämligen i form av Alexander Bard som uttryckt intresse av att jobba med Erik i framtiden. Erik verkar ovetande om detta men tar det självfallet som en komplimang ändå.

– Då får jag väl lov att prata med honom i så fall, om det stämmer. Det är ju jättekul förstås, att höra att någon som är ett proffs inom den här branschen vill jobba med är ju väldigt smickrande. Men planen är annars bara att fortsätta skriva musik, det är det jag har gjort de senaste 1-2 åren och det är det jag vill göra i framtiden. Sen får vi se hur det går men jag har bestämt mig för att hålla på med det här.