(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Den rappande idolen från Umeå har tagit sig hela vägen till final! Elin Bergman visade upp sig från två olika sidor under kvällen viket gick hem hos tittarna. Nu blickar Elin fram emot finalen och hon har en önskan till sina fans, att få framföra ”Happyland” igen. – Jag hoppas av mitt hjärta att det blir den, blir det någon annan vet jag inte vad jag gör, säger Elin till Poplight.

Den deltagare som visade starkast känslor efter fredagens semifinal var Elin Bergman som, i juryns ögon något överraskande, lyckades knipa en finalbiljett tillsammans med Kevin Walker. Med rödgråtna ögon förklarar hon hur resultatet känns.

– Det känns såklart fantatsiskt att få stå i Globen om en vecka men det är tråkigt att Erik inte får göra det också, jag hade gärna varit i en final tillsammans med honom eftersom han förtjänar det, säger Elin.

Elin har tidigare nämnt att en vinst i Idol 2013 skulle vara kul men knappast ett huvudsakligt mål. Trots att hon nu är i final håller hon fast vid den synen.

– Nä, någon större vinnarinstinkt har jag inte haft i den här tävlingen. Jag måste inte vinna, så länge jag får hålla på med musiken efter Idol så spelar resultatet här ingen roll alls.

På bara ett par månader har Elin, och många av de övriga idolerna, gått från att vara vanliga ungdomar till att bli rikskända med veckovisa uppträdanden på bästa sändningstid. Förändringen sätter sina spår, men Elin står stadigt med båda fötterna på jorden.

– Det har gått väldigt fort och man har lärt sig mycket på kort tid. Det har sina stunder, ibland är det roligt och ibland mindre roligt. Men i det stora hela är det skitkul, det är fantastiskt att se människor som bryr sig om en och träffa folk som verkligen ser upp till en.

I finalen i Globen nästa fredag återkommer det klassiska temat ”tittarnas val”, där tittarna väljer en tidigare framförd låt som idolen ska framföra igen. Medan Kevin var, mer eller mindre, likgiltig inför det valet är Elin desto mer bestämd.

– ”Happyland”, utan tvekan. Det är inget snack om saken. Jag skulle nog säga att det var mitt bästa framträdande i år, eller i alla fall bland dom bästa. Jag hoppas av mitt hjärta att det blir den, blir det någon annan vet jag inte vad jag gör, säger Elin och skrattar.