dr. alban & Jessica Folcker

dr. alban & Jessica Folcker

Ett av de namn som det har varit mycket förhandssnack om innan artisterna presenterades i Melodifestivalen 2014 var Dr. Alban och Jessica Folcker. Tidigare idag blev det klart att de ska tävla med bidraget ”Around the world” i Göteborg. Poplight har intervjuat duon om deras medverkan i tävlingen.

De tävlar i deltävlingen i Göteborg med bidraget ”Around the world”. De är Alban Uzoma Nwapa, alias Dr. Alban, och Jessica Folcker. För Dr. Alban är det Melodifestival-debut men för Jessica Folcker är det tredje gången och deras relation är inte helt främmande.

– Det började med att jag var 14 år och jobbade i Albans klädbutik som han hade då på den tiden och jag fick börja sjunga bakom Alban i hans låtar och sedan har åren gått och alltid haft kontakt, berättar Jessica Folcker.

– Sedan fick vi den här låten till oss och det var ett självklart ja, vilket ledde oss till festivalen vilket är det mest fantastiska tillfället vi kan få och framföra och dela med oss den här låten som vi tycker så mycket om.

Hur bestämde ni er för att vara med i tävlingen?

- Jag tyckte det var en väldigt bra låt och med Jessica med så varför inte? säger Dr. Alban.

”Det blir en liten överraskning”

Låten som de tävlar med är skrivet av Dr. Alban själv tillsammans med Jakke Erixson och Karl-Ola Kjellholm, som de beskriver som en klassisk Dr. Alban-låt.

– Det är en Dr. Alban-låt i versen och en Jessica-låt i refrängen, säger Dr. Alban.

Har ni bestämt er för hur erat främträdande ska se ut?

– Vi har spånat lite, det är inte helt klart ännu. Men det kommer vara värme, glädje, gung och gemenskap. Det blir en liten överraskning, skrattar Jessica.

Dr. Alban & Jessica Folcker tävlar i den tredje deltävlingen i Göteborg den 15 februari.