Sanna Nielsen

Sanna Nielsen är definitivt ingen nykomling i Melodifestival-sammanhang. Nästa år tävlar hon för sjunde gången med en riktig powerballad och Sanna berättar i en intervju med Poplight om Melodifestivalen, låten och fansen som påverkade hennes deltagande i Melodifestivalen 2014.

För sjunde gången ställer Sanna Nielsen upp i Melodifestivalen sedan debuten 2001 och i Melodifestivalen 2008 fick hon sitt bästa resultat hittills i tävlingen när hon sjöng ”Empty Room” och fick högst poäng av tittarna i finalen där hon sedan hamnade tvåa.

Sedan hon deltog 2011 med ”I’m in love” så har Sanna ännu inte stängt dörrarna för tävlingen.

– Melodifestivalen är Melodifestivalen och så blir det så att folk tror att man bara gör Melodifestivalen när jag i själva verket gör hur mycket andra saker som helst, så då vill jag komma bort från det lite, men jag har aldrig stängt dörren för det, berättar Sanna Nielsen för Poplight.

– Sen när man får en låt som man känner att det här känns väldigt bra, och jag har fått väldigt många bra låtar skickade till mig hela tiden men jag ville inte, men så fick jag denna specialskriven till mig och då klickade det.

Fansen påverkade beslutet

Sanna beslutade sig inte för så länge sedan att ställa upp i Melodifestivalen igen och tidigare i år uppträdde hon på Melodifestivalklubbens årsträff i Linköping där hon gjorde ett bejublat framträdande inför landets största Melodifestivalsfantaster.

Har beslutet att vara med nånting att göra med den enorma kärleken du fick av Melodifestivalklubben?

– Ja lite, absolut, säger Sanna och skrattar.

– Man känner att man får så grymt mottagande av sina fans och alla frågar och vill att man ska ställa upp. Men det är alltid att jag måste ha en låt som jag vill känna att om jag ska vara med en sjunde gång så måste det fasiken vara bra och det känner jag nu. Det känns jättebra ända in i själen.

”Det är en utmaning för mig att sjunga låten”

Låten som hon ska tävla med, ”Undo”, är skriven av Fredrik Kempe, David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah, beskriver Sanna som en känslig, intim och klassisk powerballad och inte som en uppföljare till ”Empty room”.

– Det är en utmaning för mig att sjunga den, sångmässigt. Det är ingen låt man bara kommer in och ”dammar av” utan man måste komma dit förberedd.

Fredrik Kempe har skrivit låten. Är det här en klassisk Kempe-låt?

- Ja man kan nog höra att det är lite Fredrik, men han har jobbat tillsammans med David Krueger som har jobbat med min favoritartist Céline Dion. Jag var skitnervös när jag skulle gå in i studion förra veckan och spela in den. Båda två är så duktiga att guida mig sångmässigt och de har fått till det väldigt bra.

 

Sanna Nielsen tävlar i den andra deltävlingen i Linköping den 8 februari 2014.