YOHIO

YOHIO

Tidigare i år snubblade han på målsnöret i Melodifestivalen 2013 när han tävlade med ”Heartbreak Hotel”. Nu är Yohio tillbaka i Melodifestivalen och tävlar med låten ”To the end”. Poplight har intervjuat Yohio om vad som fick honom att återvända till tävlingen, pressen på att vara med och om hans bidrag till Melodifestivalen.

Yohio, 18, kan nog sammanfattas som årets stora genombrott i Melodifestivalen 2013 när han deltog med bidraget ”Heartbreak Hotel” och fick flest röster av svenska folket i finalen, men hamnade trots det tvåa efter Robin Stjernberg.

Direkt efter finalen sa Yohio att han inte tänkte ställa upp i Melodifestivalen igen på ett tag, men redan nu är han tillbaka igen.

– Jag antar att man säger det direkt efter tävlingen ”Nej inte än på ett tag”, för det är så stor grej att det är nog svårt för folk som inte deltar att fatta vilken stor press det är och psykiskt jobbigt på ett sätt, berättar Yohio för Poplight.

– Men sen när man fått vila upp sig, även om man har haft fullt upp i sommar och hösten, så kände jag att nu när jag ändå vet hur saker och ting fungerar och nu när jag inte är nykomling längre, så kan jag det här på ett sätt, så det kommer inte vara lika jobbigt och pressat för min del.

”Känns som att jag gått åt rätt håll”

Låten som Yohio ska tävla med heter ”To the end” och är skriven av bland annat Yohio själv tillsammans med Andreas Johnson och Peter Kvint. Än så länge har han inte bestämt något hur hans nummer ska se ut eller vad han ska ha på sig.

Hur skiljer sig ”To the end” från ”Heartbreak Hotel”?

- Den skiljer sig ganska mycket, men jag skulle vilja säga att ”To the end” är lite mer mognare och storslagen på ett sätt. Så kände jag som att jag gått åt rätt håll.

Vad är det för genre?

– Det grundar sig i rock som vanligt med mig, men jag vet inte hur jag ska beskriva det. Det känns stort och fylligt på något sätt, säger Yohio och skrattar.

 

Yohio tävlar i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2014 den 1 februari 2014 som äger rum i Malmö och Malmö Arena.