Alvaro Estrella

Alvaro Estrella

Ni har sett honom förut. Bakom Danny Saucedo, Darin, Ola, Eric Saade och i Melodifestivalen, i Eurovision Song Contest och en rad andra TV-sammanhang. Men nu är det dags för Alvaro Estrella att själv fånga publiken med en kaxig poplåt.

Alvaro Estrella är definitivt ingen debutant i Melodifestivalsammanhang. Han har en minst sagt gedigen bakgrund som kör och dansare i såväl festivalen som Eurovision Song Contest.

– Nu senast var det Eurovision 2013 med Farid, för Azerbajdzjan. Då var det kör… Innan dess var det med Danny Saucedo, med ”Amazing”, och då var det både dans och kör.

Innan har det varit du som backat upp och nu tar du steget in och ska vara i mitten, kommer du vara själv på scen?

– Jag vet inte än, vi får se. Men det är en liten karamell som man får suga på!

Låten som Alvaro debuterar med heter ”Bedroom” och är skriven utav Jakke Erixson, Jon Bordon, Lauren Francis och Kristofer Östergren. Samarbetet med låtskrivarna uppstod redan under förra årets Melodifestival då Alvaro besökte finalfesten tillsammans med sin sambo. Festbesöket gav mersmak och han kände att det nu var dags för honom själv att ta klivet fram i rampljuset. Genom kontakter på skivbolaget Universal blev han ihopparad med Jakke Erixson, kemi uppstod och fram växte ”Bedroom”.

Hur låter låten? Vad är det för genre?

– Pop! Kaxig, rolig, fliritg, funkig… riktigt bra pop!

Kör- och danskille som tar steget fram i rampljuset med en kaxig poplåt påminner om något som vi hörde och såg redan i årets festival, kanske?

Vad är det som skiljer dig mot till exempel Anton Ewald?

– Oj, vi båda är ju dansare… Men det är kanske lite min erfarenhet, att jag har gjort det här ett tag. Att jag är främst sångare, jag började som sångare och sen började jag dansa… Men Anton är Anton, han är grym på det han gör!

Blir det då konkurrens mellan killarna?

– Vi är ju polare!

Vad tror du om konkurresnsen i startfältet?

– Jag har inte tänkt så mycket på det, men jag ser ju Helena Paparizou, jag ser ju YOHIO… Och de är ju så starka och så grymma på det de gör. Jag försöker att inte lägga så mycket tanke på det, försöker bara göra min grej och alla är grymma på det de gör! Så jag ska bara ge allt och låta folket avgöra!

Alvaros dom faller i Malmö Arena den 1 Februari 2014, i deltävling 1 utav Melodifestivalen 2014.

Intervju: Ludvig Alfredsson, Poplight