Efter Nederländernas succé i Eurovision tidigare i år presenterade det nederländska TV-bolaget AVROTOS att det blir duon The Common Linnets som representerar Nederländerna nästa år i Köpenhamn.

Tidigare i år representerade Anouk Nederländerna med låten ”Birds”, som tog Nederländerna till final för första gången på nio år där de sedan hamnade på nionde plats vilket har varit landets bästa placering på 13 år.

Idag presenterades nästa års representanter och det är duon The Common Linnets, som består av Ilse DeLange och Waylon.

The Common Linnets kanske inte är kända för den utländska publiken, men i Nederländerna är de inte helt okända. Ilse har släppt sju studioalbum och sex av dom har toppat albumlistorna i Nederländerna. Waylon fick sitt genombrott genom Nederländernas ”Talang” 2008 och släppte året därefter ett album som hamnade bland topp 5 i albumlistorna i Nederländerna.

Tillsammans bildade de duon The Common Linnets och har även uppgetts resa till Nashville i USA för att förbereda sig inför tävlingen nästa år.

Deras låt presenteras senare i mars nästa år.