(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Fansen fick för första gången hålla andan, men i slutändan gick trots allt Kevin Walker vidare till nästa veckas semifinal. När Poplight träffar den fotbollsspelande sångaren efter resultatshowen verkar resultatet ännu inte ha sjunkit in. – Vad är det som händer egentligen? säger Kevin Walker till Poplight.

Under årets Idol har namnet Kevin Walker varit namnet på många personers läppar. Ikväll tog sig den omåttligt populäre trubaduren från Sundsvall vidare i Idol 2013 efter att för första gången varit kvar bland de sista två på scenen. Själv är Kevin tagen av kvällens resultat.

– Vad är det som händer egentligen? Det är så fantastiskt duktiga sångare och ikväll var vi bara fyra kvar så det var inte så konstigt att jag fick stå kvar här idag. Men just nu tänker jag inte så mycket på det utan jag tänker mest på Jens och hur kul det har varit att träffa honom. Han är en fantastisk artist och en underbar människa som jag hoppas kunna hålla kontakten med i fortsättningen, säger Kevin.

När idolerna inför kvällens delfinal skulle samarbeta med etablerade låtskrivare fick Kevin äran att arbeta tillsammans med höjdarna som gjort sig till stora namn i Melodifestivalen, nämligen Tomas G:son och Peter Boström. Tillsammans skapade de låten ”Dreaming” som Kevin kände var helt rätt.

– Den här låten som G:son och Boström skrev kände hur rolig som helst att köra, det kändes som min grej. Samtidigt är det precis som de säger i juryn efter andra framträdandet, jag är som mest trygg när jag sitter med en gitarr och bara sjunger. Allt det andra är nytt för mig, man ska komma ihåg att jag aldrig har stått på en scen innan Idol. Men trots att det är en stor utmaning så njuter jag, det är så kul det här!

Efter dagens fredagsfinal är det bara ett hinder kvar för Kevin att passera innan han kan titulera sig Idolfinalist. Finalen i fråga är självklart viktig för honom, men har samtidigt en samlad bild av det hela.

– Jag känner mig som en vinnare redan nu, att ha gått så här långt känns helt otroligt. De saker som jag har åstadkommit den här hösten har varit helt fantastiska på ett personligt plan. Jag har haft förmånen att få kombinera fotbollen med Idol och är så tacksam för det.

Just fotbollen har varit ett återkommande tema när Kevins namn nämnts i media. Efter en höst med matchbyten på grund av hans medverkan i Idol samt förinspelade framträdanden är nu säsongen över och han har flyttat ner till Stockholm från Sundsvall helt och hållet.

– Jag vet inte riktigt hur det har gått till, men är självklart glad att det gick att lösa. Nu hade jag sista fotbollsträningen tidigare idag så nu kommer jag att befinna mig här nere i fortsättningen. Det har fungerat bra under hösten men det ska bli kul att kunna vara här nere nu sista veckorna och verkligen ge gärnet.

När vi närmar oss intervjuns slut verkar Kevin fortfarande ha svårt att förstå vad som har hänt men vill ändå föra fram ett meddelande.

– Det är omtumlande det här, ena sekunden står man där och väntar och nästa sekund inser man att man är vidare. Jag vill bara framföra ett stort tack till folk där ute, till alla som gillar mig. Det känns helt overkligt.