(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Veckans framträdanden hyllades av alla åskådare, inte minst utav en euforisk jury. Den person som kanske fick mest beröm var Elin som gjorde två av sina bästa framträdanden när det som mest behövdes. Speciellt nöjd vad hon med sin nya låt, ”The fire”. – Det var kul att få göra min egen låt och se den respons man fick av både jury och publik, säger Elin Bergman till Poplight.

Förra veckan slutade i tårar, trots avancemanget. Den här veckan var Elin tillbaka på topp och levererade två bejublade framträdanden. Själv känner hon sig nöjd med sin insats.

– Just nu så här efteråt känner jag mig chockad, det har inte riktigt gått in än. Men det var kul som fasen, det kändes väldigt bra ikväll. Framför allt var det kul att få göra min egen låt och se den respons man fick av både jury och publik. Jag är så glad över att ha lyckats med det, säger Elin.

Under tidigare veckor har Elin varierat en hel del men många gånger har det ändå varit inslag av rapp och hip-hop i det hon har gjort. Låten hon framförde ikväll, ”The fire”, gick i samma fotspår och enligt juryn var det en riktig hit. Efteråt känner Elin att hon träffade helt rätt med låten.

– Jag känner absolut att jag kan blanda i genreväg, det ska jag inte räkna bort redan nu. Men visst känner jag att det är den här typen av musik jag vill göra, och efter den respons jag fick vet jag att jag prickade helt rätt med låten.

Nu väntar en veckas förberedelser inför nästa fredags semifinal, sista steget innan finalen i Globen. Medan de övriga idolerna har hävdat att de har nerverna under kontroll är Elin mer öppen och medger att nervositeten börjar göra sig känd mer och mer.

– Idag var jag nog mer nervös än någon gång tidigare, det berodde nog en hel del på att jag för första gången skulle sjunga en egen låt. Jag tror det blir mer nervöst för varje vecka som går då det läggs mer och mer fokus på en själv eftersom vi blir färre och färre.

Trots att nervositeten ökar är Elin noga med att hennes stora mål inte är att vinna tävlingen, av större vikt är det som komma skall efter tävlingens slut.

– Jag skulle vilja påstå att det viktigaste för mig är att göra min grej under de veckorna jag är med här och även efteråt. Det är såklart viktigt att lyckas men jag vill även hålla mig kvar på jorden och inte sväva iväg. Sedan är förstås Idol en fantastisk grund, man får uppleva så extremt mycket, men det är inte över för att man åker ut. Jag vet till exempel att det kommer att gå skitbra för Jens, säger Elin Bergman.