(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Det blev till slut Jens som fick lämna Idol 2013 i den nionde fredagsfinalen. Trots överhängande lovord från juryn höll inte tittarna med men munspelsmannen från Märsta deppar inte för det. – Jag är så nöjd med att ha nått så här långt, topp-4 var verkligen ingenting jag väntade mig när jag sökte i våras, säger Jens Hult till Poplight.

Under de senaste veckorna har Jens Hult rosat marknaden på idolscenen och dragit ner applåder från publiken och lovord från juryn. Men ikväll, när fyra skulle bli tre, räckte det inte längre och han fick lämna Idol 2013.

– Det känns faktiskt ganska bra ändå, jag fann mig i det ganska omgående och kände väl att det inte var helt oväntat. Jag är så nöjd med att ha nått så här långt, topp-4 var verkligen ingenting jag väntade mig när jag sökte i våras. Man kan lyckas även om man inte har vunnit Idol, det är ju trots allt svårt att tävla i musik. Men det är såklart, det hade varit häftigt att stå i Globen på en stor scen och uppträda, säger Jens.

Idag framförde idolerna nya låtar som man hade komponerat tillsammans med en känd låtskrivare. Jens framförde låten ”Killing me”, skriven av Tony Nilsson som figurerat en hel del i Melodifestivalen de senaste åren.

– Jag tycker att vi fick till en riktigt bra låt, det är stort att arbeta med en så erfaren låtskrivare. Jag kände att jag fick med energin jag ville i låten och jag kan inte vara annat än nöjd. Sedan är jag självklart öppen för att göra andra låtar i framtiden, jag är en mångsidig artist!

Jens har under veckorna profilerat sig lite genom att uttrycka sin uppskattning för låtar på svenska. I den andra omgången tog juryn fasta på detta och gav honom just en låt på svenska, ”flicka med guld” av Thåström.

– Jag tycker om mitt språk, mitt modersmål. Det är något jag verkligen brinner för. Jag har märkt att de andra deltagarna varit lite mer försiktiga och osäkra när det kom till att framföra låtar på svenska, men jag känner att jag kan få fram känslan i det jag sjunger på ett bra sätt när jag använder ett språk som jag behärskar bättre.

Nu väntar alltså inga fler fredagsfinaler för snickaren från Märsta. Sysslolös kommer han dock inte att vara, trots att han inte riktigt vet var musiken kommer att ta vägen nu.

– Jag vet inte exakt vad jag ska göra, nästa vecka åker jag hem till Märsta och snickrar lite, samtidigt som jag får fundera lite på vad som ska hända i musikväg. Men efter det vill jag stå på en stor scen än, det här är inte slutet, jag kommer att stå på en stor scen igen! säger Jens Hult.