(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Imorgon är det dags för den näst sista fredagsfinalen innan den stora finalen i Globen den 6 december och temat inför kvällen är ett helt nytt där idolerna ska framföra sina egna låtar som de skrivit tillsammans med etablerade låtskrivare, bland annat Thomas G:son, Peter Boström och Tony Nilsson.

I den näst sista fredagsfinalen imorgon kommer de fyra idoler som är kvar att framföra sina egna låtar som de skrivit tillsammans med andra mer etablerade låtskrivare.

Bland originallåtarna som kommer framföras så öppnar Jens Hult med ”Kllling me”. Låten har Jens skrivit tillsammans med Tony Nilsson. Tony har bland annat varit upphovsman för låtar som ”Shout it out” (David Lindgren), ”Like Suicide” (Christian Walz), ”Headlines” (Alcazar), ”Doctor Doctor” (Elin Lanto) och ”You’re out of my life” (Darin).

Nummer två är Kevin Walker med låten ”Dreaming” som han skrivit medThomas G:son och Peter Boström. Den låtskrivarduon kanske inte behöver någon vidare presentation, men de står tillsammans bakom ”Euphoria” (Loreen), ”Amazing” (Danny Saucedo) och ”Tell the world I’m here” (Ulrik Munther).

Erik Rapp är nummer tre och han har skrivit låten ”Wild” tillsammans medOscar Holter. Oscar är en producent som jobbat med bland annat Christina Aguilera, Cher Lloyd och Tiesto. Oscar var även en av upphovsmännen bakom Amy Diamond’s Melodifestivalbidrag 2009 ”It’s my life”, som Oscar skrev tillsammans med Alexander Bard.

Elin Bergman är sist ut i startordningen och hon har skrivit låten ”The Fire” tillsammans med Jakke Erixson. Jakke har jobbat med bland annat RedOne, skrivit låtar för Wyclef Jean, Jennifer Lopez mfl.

Juryns val i andra omgången

Idolerna kommer framföra med två låtar ikväll där som sagt den första rundan består av originallåtar och i den andra omgången är det juryn som bestämmer vilka låtar de ska framföra.

Dessa låtar framför idolerna i den andra omgången:

1. Jens (”Flicka med guld”, Thåström)

2. Kevin (”Free Falling”, Tom Petty)

3. Erik (”If you go away”, Jacques Brel)

4. Elin (”Roar”, Katy Perry)

Idol 2013 sänds på fredag den 22 november kl 20:00 i TV4 med resultatshow kl 22:25.

Vad tror du om denna veckans fredagsfinal? Vem åker ut? Kommentera nedan!