(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Med endast tre fredagsfinaler kvar innan den stora finalen i Globen den 6:e december är det ikväll dags för fem idoler att bli fyra när kvällens tema är ”Unplugged”. Men vad säger bettingexperterna om utfallet i årets tävling? Vem åker ut ikväll och vem vinner tävlingen? Här kan du läsa mer om kvällens fredagsfinal, som ikväll börjar en timma tidigare än vanligt.

På sajten bettingexpert har de skrivit en sammanställning av oddsen från olika spelbolag över spel på Idol 2013 och just nu är enligt oddsen segern en tuff match mellan Erik Rapp och Kevin Walker, från cirka 2,00 i odds som lägst och till 2,50 som högst, av totalt tre spelbolag.

Inför kvällens fredagsfinal, som börjar en timma tidigare än vanligt, kl 19:00, är spelbolagen eniga om att Sandra Wikström blir den som får det tuffast ikväll då hon har högst odds på att åka ut, med cirka 2,00 i odds.

Temat i kvällens fredagsfinal är ”Unplugged”, där idolerna ska tolka två låtar med akustiskt band på scenen. En låt är en hyllning till en gammal goding och en låt ska vara en ny modern låt.

Dessa låtar framför idolerna ikväll

1. Elin Bergman (Freedom – George Michael, Wrecking ball – Miley Cyrus)

2. Jens Hult (Layla – Eric Clapton, Radioactive – Imagine Dragons)

3. Kevin Walker (Don’t look back in anger – Oasis, Hall of fame – The Script)

4. Sandra Wikström (Fast Car – Tracey Chapman, No One – Alicia Keys)

5. Erik Rapp (Kiss from a rose – Seal, Shake it out – Florence & The Machine)

Kvällens fredagsfinal av Idol 2013 sänds kl 19:00 i TV4 och resultatshowen sänds 23:00.

Vad tror du om kvällens fredagsfinal? Håller du med oddsen? Kommentera nedan!