Anders Jansson & Nour El-Refai

Anders Jansson & Nour El-Refai (Foto: Mattz Birath) 

Efter att namn som Malin Olsson och Björn Gustavsson florerat flitigt i pressen stod det tidigare idag, något överraskande, klart att det blir Anders Jansson och Nour El Refai som kommer att leda Melodifestivalen 2014. Duon anser att personkemin dem emellan är god, något som är viktigt under ett intensivt jobb som detta. – ”Det är viktigt att man har en vapendragare bredvid sig man kan ha roligt med på vägen”, säger Anders Jansson till Poplight.

Komikerna Anders Jansson och Nour El Refai kommer att leda Melodifestivalen 2014. Det står klart efter att SVT på onsdagsförmiddagen presenterat duon. Båda är eniga om att någon nervositet inte har hunnit infinna sig ännu, trots det stora medieuppbådet vid presentationen.

– Jag har vant mig vid tanken nu och känner bara att det ska bli väldigt skoj att jobba med Nour. Det här är ju en stor del av programmet och det är förstås kul att prata med reprtrar och presentera sig själv. Som det känns nu är jag inte nervös för fem öre, säger Anders Jansson och får medhåll av Nour El Refai.

– Det känns inte som att det här hänger ihop med festivalen. När vi är på plats i början av nästa år kommer vi att sköta vårt jobb och ha kul, presskonferenser och så är något vi gör vid sidan om.

Anders Jansson fortsätter:

– Sedan finns det förstås olika nivåer och steg. Det här är första steget, sedan kommer nästa del när vi måste börja jobba och få ihop ett roligt material till själva Melodifestivalen. Och sen vet vi ju båda att adrenalinet och pirret kommer att komma när vi sitter i en fullpackad Malmö Arena, det kommer ju efterhand.

Flertalet namn har cirkulerat i medierna under de senaste veckorna men varken Anders eller Nour har ansetts vara bland de större favoriterna till att få leda tävlingen. Enligt duon fanns det aldrig några tveksamheter kring beslutet att tacka ja till uppdraget.

– Från min sidan fanns det aldrig några tviviel kring beslutet att tacka ja, nyckeln till det var ju att Nour ringde mig och frågade om jag ville göra detta. Vi ska jobba rätt hårt och spendera mycket tid tillsammans, då är det viktigt att man har en vapendragare bredvid sig man kan ha roligt med på vägen, säger Anders Jansson.

Nour fyller i:

– Och att Anders tackade ja var då också nyckeln till att jag accepterade erbjudandet. Jag tror att kombinationen av oss två var det viktiga för att vi båda skulle känna oss bekväma.

Undet tidigare år har SVT ofta valt att använda sig av en programledare och en komiker/underhållare men i år har valet alltså fallit på två renodlade komiker. Varken Anders eller Nour tror dock att humorn kommer att ta över för mycket.

– Vi kommer ju inte stå och berätta skämt hela tiden. Båda är programledare också, vi jobbar både som programledare och komiker idag så vi får turas om att ta den humoristiska biten under programmet, säger Nour El Refai.

Skrivet av: Jesper Lindqvist.