(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Förra veckan visade Jens sitt missnöje med att Gabriel Alares försvann ur Idol 2013. Trots besvikelsen lyckades han ta sig vidare från kvällens fredagsfinal. Efteråt svarade han på hur stämningen varit i gruppen den senaste veckan och kommenterar även ryktet om att det skulle vara en splittrad gemenskap. – De hade ju en rubrik där om att det skulle vara splittrat, men så är det ju inte.

Förra veckan briljerade Jens Hult med ett storband i bakgrunden. Den här veckan var både himmel och helvete där han framförde en låt som sågades av juryn medan den andra hyllades. Han själv instämmer i den kritiken.

– Första låten var inte så bra, sedan blev det mycket bättre i andra. Det saknades en hel del energi i ”Trasiga skor”, något som jag gillar att leverera på scenen. Det var svårt att få fram kände jag. I andra låten förmedlade jag energin på ett väldigt fint sät, då gick det bättre. Men jag tror jag behöver energi för att det ska kännas bra, som förra veckan i jazztemat, då fungerar det skitbra, säger Jens.

Många av de artister som är med i årets Idol var ovana vid att sjunga på svenska, mycket på grund av att de oftast sjunger på engelska under fredagsfinalerna. Jens menar dock att förklaringen inte ligger i att idolerna väljer bort låtar på svenska.

– Jag tyckte att det fungerade skitbra med svenska hits, det var inga problem. Jag skriver själv en hel del låtar på svenska så det kändes bra. Anledningen till att jag själv väljer engelska låtar är att det mest är sådana som vi får välja mellan, det är väldigt sällan vi får välja svenska låtar. Just därför var det så kul att med det här temat.

Med sex deltagare kvar inför kvällens fredagsfinal var det dags för idolerna att framföra två låtar istället för en. För Jens innebar detta en justering i sitt sätt att framföra låtarna.

– Det kan bli tuffare med två låtar, men det hänger helt på låtvalen och hur man väljer att lägga upp det. Drar jag på för mycket så kan rösten bli väldigt rasslig, då kan det slita mer. Man måste sjunga på rätt sätt, göra det på ett snyggt sätt istället för ett starkt sätt ibland. Så visst blir det lite mer press med två låtar, det blir dubbelt upp.

Under dagen lade Aftonbladet upp en artikel om att idolerna inte längre träffat varandra utan bara är för sig själva. Någon splittring vill Jens dock inte påstå att det handlar om utan det är snarare en effekt av att tävlingen har sin gång.

– De hade ju en rubrik där om att det skulle vara splittrat, men så är det ju inte. Det är helt enkelt så att det börjar bli mindre folk, därför är man mer för sig själv eftersom man lägger större fokus på tävlingen, man vill göra bra ifrån sig och då måste man repa mer. Nu ikväll var det även två låtar, då kan man inte hänga med varandra så mycket. Det var en feltolkning man hade gjort med den rubriken.
För min del har det blivit mer påtagligt nu när Gabbe (Gabriel Alares, red. anm.) inte är här längre. Jag har bra kontakt med de andra men vi var väldigt bra polare, så det var tråkigt att han åkte. Men vi hinner träffas vid sidan om så det är lugnt, säger Jens Hult.