(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Fem personer återstår i årets Idol, en av dessa är Erik Rapp som tog sig vidare från kvällens fredagsfinal. Trots ett tema med enbart låtar på svenska, något Erik har begränsat erfarenhet av, gick det vägen och han var positivt inställd till temat ändå. Jag har inte sjungit så mycket på svenska förut men det var väldigt kul, säger Erik till Poplight.

En av de artister som genomgående har levererat, av juryn, omtyckta framträdanden i årets Idol är Erik Rapp. Ikväll var temat ”Hits på svenska”, något kändes bra för Erik.

– Det kändes bra. Jag älskar verkligen ”Sakta vi går genom stan”. Den andra låten, ”Gubben i lådan”, var väldigt annorlunda men det fungerade ändå. Det var inte riktigt min hemmaplan men samtidigt kul att göra något lite snabbare, det kändes som jag fick bra känsla i det, säger Erik.

Att sjunga på svenska är något som inte förekommer i Idol alltför ofta, förutom när just det temat kommer upp på tapeten. För Erik var dett något nytt, men som ändå kändes helt OK, och han är inte främmande för att göra låtar på svenska i framtiden.

– Den första låten kändes framför allt bra, den går i ett långsamt tempo och man hinner frasera som man vill. Jag har inte sjungit så mycket på svenska förut men det var väldigt kul.
Jag kan absolut tänka mig jobba med svenska låtar längre fram, kreativitet kommer på olika sätt och tar olika form hela tiden. För närvarande känns det dock som att engelska står högst på min lista.

Ikväll var första gången idolerna fick framföra två låtar något som kan tyckas vara en extra utmaning för vissa. Erik ville dock vända på resonemanget och se det positivt.

– Ju mer man får sjunga, desto roligare är det. Jag vill alltid sjunga så mycket som möjligt och det här är bara ett steg på vägen mot livet som artist. Det är bara något positivt och något man ska klara av.

Med fem personer kvar närmar sig finalen med stormsteg, varje litet snedsteg kan leda till att man röstas ut på fredagen. Trots detta känner sig Erik ganska lugn, trots att pressen blir mer påtaglig.

– När man har kommit så här långt känner man sig väldigt nöjd och man blir mer och mer bekväm med att stå på scenen. Man känner förvisso av att pressen blir större för varje vecka eftersom vi är färre personer som står i fokus. Men vi har en bra stämning i gruppen där alla stöttar varandra så det fungerar bra ändå, säger Erik Rapp.