(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Efter att ha klarat sig från att hänga löst de senaste veckorna blev det ändå Matilda som fick lämna Idol. Juryn ansåg att hon fortfarande inte visade tillräckligt stort självförtroende på scenen men själv är hon av en annan åsikt. – Jag tror inte det handlar om självförtroende egentligen utan snarare om att man är så sjukt nervös.

Efter att ha gjort det bra under de senaste veckorna tog det till slut stopp för Matilda Melin i Idol 2013. Efter att ha framfört ”Varje gång jag ser dig” och ”Det kommer aldrig va över för mig” valde tittarna att skicka hem Östersundstjejen. När poplight träffade henne efteråt var hon ändå rätt tillfreds, trots uttåget ur tävlingen.

– Det har varit kul, men jag kände nästan att det var dags nu. Jag är inte ledsen, jag har längtat hem så mycket under de senaste veckorna men jag blev ändå förvånad att jag inte kände mig ledsen när beskedet kom. Det ska bli tråkigt att lämna alla här dock, vi har blivit som en liten minifamilj. Men nu öppnas en annan dörr till en fortsatt artistkarriär, säger Matilda.

Juryn var överhängande kritisk och både Anders och Laila gissade i förväg att det skulle bli Matilda som skulle få lämna. Själv var hon dock nöjd med sina framträdanden.

– Jag hade jättekul! Det kändes som att det gick bra. Personligen tycker jag att det är skönare att sjunga på engelska men det är kul med lite variation. Jag vet inte vad jag ska säga om juryn, visst kändes det kanske lite platt i det första framträdandet men efter det andra var jag jättenöjd.

En återkommande synpunkt från just juryn har varit angående Matildas självförtroende, eller snarare avsaknad av självförtroende. Matilda själv tror dock inte att det handlar om just självförtroende i huvudsak.

– Jag tror inte det handlar om självförtroende egentligen utan snarare om att man är så sjukt nervös. Det var väl det som tog över lite under första låten ikväll, men under andra låten kändes det mycket säkrare.