(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Från uträknad till hyllad. Det svänger snabbt i Idol 2013, något som Jens Hult har fått känna på de senaste veckorna. Efter ett energifyllt nummer visade han starka känslor när Poplight fick en pratstund med honom. – Jag får stå här och uppträda inför 1000 personer varje fredag, det är helt galet! säger Jens.

Förra veckan var en pärs för Jens som då hängde löst. Idag var han tilbaka med en storslagen swingversion av ”Mama I’m coming home”, ett nummer som togs emot bra av såval tittare som jury. Men trots juryns lovord var det en märkbart upprörd Jens Poplight träffade efter sändningen.

– Jag tycker att det är skittrist att Gabbe åker, han gjorde det jättebra och förtjänade att vara kvar i tävlingen. Jag förstår inte varför Bard ska såga Gabbe efter mitt framträdande, när jag står här. Jag tycker det är löjligt, istället för att kritisera Gabbe, och även Kevin, borde han prata om det jag gjorde på scenen så jag slipper stå där och se dum ut, säger Jens.

I efterhand är det nog ändå Jens framträdande det kommer att pratas om mest. Med en enorm energi levererade han ett bejublad framträdande och juryn var i mångt och mycket övertygad om att storband är det han gör bäst.

– Det var fantastiskt roligt, jag kände mig hemma i det här. Allting kom väldigt naturligt för mig. Energin kommer genom att bara vara här på plats, att förstå vad man faktiskt håller på med och göra det jag älskar.. Jag får stå här och uppträda inför 1000 personer varje fredag, nu är jag topp-6 i Idol 2013. Det är helt galet!

Förra veckan var Jens nära att få lämna Idol efter att ha gått ifrån sin vanliga genre en aning. Trots detta, och trots att han har förklarat att han gärna gör akustiska framträdanden, känner han sig inte hindrad att prova på andra typer av låtar.

– Jag är ganska öppen. Jag har ju fått höra att jag har en rockröst, kanske kan jag få göra lite indierock, det vore kul att köra och det tror jag skulle gå hem. Men att köra storband var förstås väldigt kul också, det kanske märktes? säger Jens och skrattar.

Tidigare under veckan har Jens kommenterat Kevins situation i Idol med att det har blivit en popularitetstävling där sången inte alltid kommer i första hand, något han står fast vid.

– Det är klart det är en popularitetstävling. Kevin har mycket gratis eftersom han lirar boll, och han är jävligt duktig på att spela fotboll. Sen kommer han in här och kan sjunga också. Slår man ihop detta har man en del gratis redan från början, menar Jens.

Trots det konstaterandet är Jens övertygad om att skeppet inte har seglat ännu.

– Jag kommer att ge allt för att vinna, jag ska banne mig ge det hela ett försök i alla fall!