(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Framgångssagan om Elin Bergman fortsätter ohindrat och storband var ingen match för tjejen från Umeå. Nu blickar hon framåt och trots att hon har fötterna på jorden vet hon ändå var hon vill göra efter Idol. – Det är soul/hip-hop jag vill göra när jag är klar här, säger Elin till Poplight.

Förra veckan lyfte taket i Idolstudion och Alexander Bard hade svårt att göra sig hörd med sitt omdöme efter att Elin levererat säsongens hittills med bejublade framträdande i ”Happyland”. Trots den högt satta ribban levde hon upp till förväntningarna även idag med sin tolkning av ”Roxanne”.

– Jag tycker att det kändes jättebra, jag fick visa vem jag är som artist. Trots förra veckan, då det också kändes jättebra, var det här ändå ett steg framåt. Det var extra kul att att få höra att juryn tyckte att jag har förbättrat min sång såpass mycket, det gillade jag, säger Elin.

Att stå framför ett storband är något som genom Idols historia varit en extra stor utmaning för deltagarna men Elin kände att hon fick ännu mer utrymme att visa upp sig med bandet på plats.

– Det kändes fantastiskt, så himla kul! Man fick en fantastisk känsla när man stod där och sjöng, allt föll på plats. Det kan vara lätt hänt att man faller tillbaka och blir liten när man har ett band bakom sig men själv kände jag mig ännu mer kraftfull. Man kunde ta för sig ännu mer på något sätt. Det låter kanske inte så logiskt när man har 18 personer bakom sig, men det fungerade bra ändå.

Elins idolresa har innehållit en hel del olika låtar där hon visat upp både skönsång, reggae och en del rap. Själv menar hon att hon vetat vad hon vill göra ända sedan Idol startade.

– Jag har alltid vetat vad jag vill göra, även om jag förstås har formats en del under vägens gång här i Idol. I tävlingen tycker jag det är viktigt att visa att man mångsidig, efter det tycker jag dock att man ska köra sin egen grej. Jag har själv alltid älskat soul och det är soul/hip-hop jag vill göra när jag är klar här, säger Elin.

Efter Elins framträdande idag visade juryn sin uppskattning och Laila menade att Elin är på väg mot en finalplats i Globen. Själv tar Umeås stjärnskott det hela med en nypa salt.

– Det är förstås skitkul att juryn tror på en men samtidigt vågar man inte tro för mycket. Vem som helst kan åka ut när som helst nu, det har visat sig tydligt. Jag tar en vecka i taget helt enkelt, eller en dag i taget till och med, säger Elin och skrattar.