(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Ena veckan hyllad, andra veckan sågad. Gabriel Alares resa i Idol har varit en blandning av himmel och helvete. Ikväll tog det till slut stopp och det blev en sjundeplats för Gabriel. Men han låter sig inte nedslås och tänker inte ligga på latsidan. – Jag ska ner till studion och börja skruva på nya låtar, säger Gabriel till Poplight efter sändningen.
Juryn sågade honom och tittarna räddade honom inte. Gabriel Alares är utslagen ur Idol 2013. Trots nederlaget var inte Gabriel alltför nedslagen när kamerorna hade slocknat.

– Det känns bra ändå. Det var ett riktigt kul tema. Nu har jag inte sett mitt framträdande i efterhand men känslan under repetitionerna var enbart positiv. Det kanske gick lite sämre när det var skarpt läge, men jag gjorde mitt bästa.

Ikväll fick idolerna sällskap av ett ett 18 man starkt storband i bakgrunden. Trots juryns varningstecken för att detta kunde komplicera framträdandena tycker Gabriel inte att det var något problem.

– Jag har sjungit med ett liveband bakom mig många gånger tidigare så det var inga problem. Det kan vara svårt ibland att sjunga med en ”MP3:a”, med ett band bakom mig har jag gjort framträdanden i närmare 10 år. Även om det nu var en orkester så tycker jag både att det är lättare och roligare så här, säger Gabriel.

Alexander Bard och Gabriel har haft sina duster i medierna under veckorna och den förre var inte sen att kritisera detta i livesändning. Han valde även att kritisera Gabriel efter Jens framträdande, något som inte uppskattades nämnvärt av Gabriel.

– För det första vill jag tacka juryn som gav mig ett wild card under kvalveckan, det är jag jätteglad för. Utan dem hade jag inte tagit mig till en sjundeplats. Men jag vet inte riktigt med Alexander Bard, jag tyckte nog ändå att han tog i lite väl mycket idag. Man behöver inte sparka så hårt.
Sedan är det klart att det blir löjligt att han kritiserar mig även under Jens framträdande. Om jag har någonting emot dig, ska jag då säga det till dig och sedan även till din bästa polare? Det är väldigt märkligt.

Nu väntar alltså inga fler fredagsfinaler för idols veteran, men Gabriel tänker inte ligga på latsidan under den kommande tiden.

– Nu ska jag springa och pussa på min tjej, det ska bli härligt! Sedan ska jag ner till studion och börja skruva på nya låtar, säger Gabriel Alares och lämnar sedan idolscenen för sista gången.