(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Efter förra veckans debacle, där hon hängde löst, var Sandra Wikström tillbaka i gott slag i den femte fredagsfinalen. Efter goda omdömen och en balladversion av ”You” är hon vidare till nästa veckas fredagsfinal. – Idag tog jag en låt där jag kände att jag kunde framhäva mig själv, säger Sandra till Poplight.

För Sandra har Idol 2013 varit lite utav en berg -och dalbana. Under auditionperioden och kvalveckan var det mycket beröm och lovord från en enhällig jury men under fredagsfinalerna har vågskålen svängt över och förra veckan hängde hon löst. Idag framförde hon ”You”, av Robin Stjernberg, och det räckte till ett vidare avancemang.

– Jag är väldigt nöjd med mitt framträdande. Idag tog jag en låt där jag kände att jag kunde framhäva mig själv och använda min röst ordentligt, det är en låt jag tycker om väldigt mycket. Jag tror också att det är bra att välja en låt som folk faktiskt känner igen, sedan är det extra bra om den är ny och fräsch, säger Sandra.

Precis som Sandra valde många av kvällens idoler låtar, framförda av artister som inte gick hela vägen under sina respektive upplagor av tävlingen. Detta visar att man inte behöver vinna tävlingen för att lyckas efteråt, något som Sandra håller med om. Kan det till och med vara bättre att inte vinna?

– Jag tror absolut inte att det är viktigt att vinna Idol för att få en framtida karriär inom branschen, det märks inte minst på artister som Loreen, Darin, Robin Stjernberg, Måns Zelmerlöw med flera. Att sedan vinna kan nog vara en liten bonus, men det är själva medverkan i Idol som är det viktiga för oss. Även om man åker ut tidigt tror jag inte det gör så mycket, huvudsaken är att man får visa upp sig själv som artist, det öppnar många dörrar för framtiden.

Den som till slut fick lämna Idol ikväll var Miriam Bengtsson, trots att hon fick bra kritik av juryn efter hennes version av ”This is my life”. Detta var något som påverkade Sandra extra mycket på grund av deras nära relation.

– Det är jättetråkigt att vi har förlorat Miriam, hon var utan tvekan min bästa vän här och vi har umgåtts mycket under de här veckorna. Samtidigt är jag glad för Jens skull förstås, det är mycket känslor när någon lämnar efter varje fredag, trots att man själv inte åker ut. Det är tur att Miriam bor i Stockholm, vi kommer nog att fortsätta umgås även nu när hon har lämnat Idol, säger Sandra.