(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Ännu en vecka, och ännu en bejublad insats av Kevin Walker. Nästa vecka ändras dock förutsättningarna lite när Kevin tvingas banda en av sina repetitioner som sedan ska spelas upp i livesändningen. Detta på grund av en fotbollsmatch under lördagen. – Jag är glad att alla inblandade orkar hålla på och hjälpa mig med olika lösningar, säger Kevin till Poplight.

Kevin Walkers framgångar i Idol fortsätter, både jury och folket verkar vara överens om att han ska vara kvar länge i tävlingen. Idag gav han sig på ”Hope and glory”, av Måns Zelmerlöw, men gjorde den helt till sin egen och följde samma spår som han gjort under de senaste veckorna.

– Jag har sett en version på Youtube där Måns gör den här låten akustisk. Efter att ha sett den kändes det som att den versionen var åt mitt håll, orginalversionen är ju som bekant väldigt annorlunda och inte riktigt min stil. Det kändes som att resultatet blev riktigt bra, låten är jättebra, säger Kevin.

Under kvällen fick publiken även se två tidigare idoler, Robin Stjernberg och Amanda Fondell, framföra sina nyaste hits. Kevin själv är inte säker på om det är bäst att vinna eller inte, utan ser framgångar hos både vinnare och icke-vinnare.

– Andra får spekulera i vad som är bäst, men det är uppenbart att det finns flera tidigare deltagare som har lyckats bra oavsett om de har vunnit eller ej. Jag själv ser mer på Idol som en skola, för mig har det varit så. När jag klev in i den här tävlingen var jag helt otränad som artist och även om jag har mycket kvar att lära så känner jag att jag har lärt mig enormt mycket under de här månaderna. För varje vecka som går blir jag lite mer bekväm på scenen. Det är fantastiskt roligt.

Just rörelsen på scenen har i Kevins fall lyst med sin frånvaro och han har varit förhållandevis statisk i sina framträdanden. Enligt honom själv kan detta komma att ändras väldigt snart.

– Jag ska försöka bjuda till redan nästa vecka, då är det ett sjukt roligt tema vi har. Förhoppningsvis kan jag bjuda på något oväntat då, jag lovar att försöka!

Just nästa veckas fredagsfinal har varit väldigt omskriven eftersom Kevin inte har möjlighet att medverka under själva direktsändningen på grund av en fotbollsmatch under lördagen. TV4 har därför, i samråd med GIF Sundsvall, kommit fram till att man bandar Kevins genrep och spelar upp det under livesändningen.

– Först och främst vill jag tacka alla inblandade som jobbat så hårt för att det här ska lösa sig på bästa tänkbara sätt. Min medverkan har ju varit speciell från början så jag är bara glad att alla inblandade orkar hålla på och hjälpa mig med olika lösningar. Jag vet inte om, och då hur, det påverkar mitt framträdande men jag kan lova att jag kommer ge allt och ha så kul jag bara kan under den repetitionen som kommer att visas, det blir live för mig, säger Kevin Walker.