(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Idag gick den kroatiska broadcastern HRT ut med nyheten att de inte tänker delta i Eurovision Song Contest nästa år i Köpenhamn. Detta på grund av finansiella orsaker kombinerat med dåliga resultat i tävlingen. Dessutom cirkulerar rykten kring att Polen är tillbaka i Eurovision tills nästa år.

Senaste gången Kroatien var i final i Eurovision Song Contest var 2009 med bidraget ”Lijepa Tena” som framfördes av Igor Cukrov feat. Andrea, även då var det på hårstrået då de kvalificerades som back up-juryns favorit.

I år representerade Klapa S Mora landet med bidraget ”Mizerija” som hamnade på 13:e plats i den första semifinalen. I och med dåliga resultat i tävlingen kombinerat med finansiella problem väljer Kroatien att inte vara med i tävlingen tills nästa år.

Dessutom börjar rykten florera kring internet att Polen gör en comeback i tävlingen tills nästa år. Det polska TV-bolaget TVP förväntas att lämna besked nu i höst om deras medverkan.

Hittills har 20 länder bekräftat sitt deltagande i Eurovision Song Contest nästa år. Tävlingen hålls den 6, 8 och 10 maj 2014 i Köpenhamn, Danmark.

Källa: ESCtoday, Wikipedia, Poplight