Friends ArenaDet blir Friends Arena för andra året i rad under Melodifestivalen 2014. Trots kritik efter förra årets final väljer alltså SVT den enorma arenan i Solna, Stockholm för nästa års arrangemang. – Vi känner att vi vill slipa lite mer på vårt gemensamma arbete, säger Maria Ilstedt, projektledare för Melodifestivalen 2014.

Den, förhållandevis, nybyggda arenan Friends Arena i Solna stod tidigare i år värd för finalen av Melodifestivalen 2013. Trots att arrangemanget lockade rekordpublik, cirka 27 000 personer, fick det även en hel del kritik, mestadels på grund av arenans storlek samt det undermåliga ljudet.

– Vi ville vara i Friends Arena ett år till. Den är fantastisk med sin publikkapacitet, säger Maria Ilstedt, projektledare för Melodifestivalen 2014, till SVT.
Arenan var väldigt ny när vi var där i mars, och vi känner att vi vill slipa lite mer på vårt gemensamma arbete. Senast var det första gången som de hade en så stor produktion av det här slaget. Personalen på arenan haft många stora evenemang efter oss och fått rutin.

Arrangemanget under finalen kommer att vara snarlikt det tidigare i år och för att undvika vidare kritik med stora avstånd är tanken att publikkapaciteten ska vara intakt och inte utökas.

– Arenan kommer att vara avdelad på mitten på precis samma sätt som förra gången, så det blir cirka 27 000 i publiken, säger Maria Ilstedt.