Fjallraven CenterSpekulationerna kring vilka städer som kommer att få arrangera Melodifestivalen 2014 är igång och redan nu ser det ut som att en deltävling kommer att förläggas i Örnsköldsvik.

Sommaren börjar nå sitt slut och i vanlig ordning startar därmed även spekulationerna angående vilka städer som, i början av nästa år, kommer att få arrangera en deltävling i Melodifestivalen 2014. Men redan nu, i mitten av augusti, verkar det som att man har kommit långt i beslutsprocessen.

I vanlig ordning kommer Stockholm, Göteborg och Malmö att stå värd för varsin deltävling. Det innebär därför att tre platser står öppna för arrangemang. Nu verkar det dock som att en av dessa platser, redan i augusti, har fyllts. Enligt lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda står det klart att Örnsköldsvik kommer att få arrangera en av deltävlingarna i början av nästa år. Staden konkurrerade framför allt med Umeå, som nästa år är Europas kulturhuvudstad, men nu ska man alltså istället stödja Örnsköldsvik i deras arrangemang.

Vilka de övriga två städerna blir står ännu oklart men spekulationer finns det gott om. I början av året meddelade flera lokaltidningar i Lidköping att det fanns långt gångna planer på att arrangemanget skulle hållas där. Staden har en förhållandevis nybyggd arena, Sparbanken Lidköping Arena (byggd 2009) med en kapacitet på närmare 12 500 personer vid konserter. En stad som inte har florerat i spekulationerna är Linköping men faktum är att sedan 2005 har man arrangerat tävlingen var tredje år. Senast var alltså 2011 och om trenden håller i sig blir det Melodifestival i Cloetta Center 2014.

Förra året gick SVT ut med informationen kring städerna i mitten av september, så vi kan räkna med att få vänta cirka en månad till innan slutgiltiga besked angående arrangemanget kan ges.